© Stijn Van de Sande

‘The Neverending Park’ opent zaterdag met stoet

In het museum Hof van Busleyden opent zaterdag het pop-up stadspark The Neverending Park. Op deze plek kan je 83 ideeën ontdekken die de voorbije twee jaar werden verzameld bij Mechelaars. Het opvallende participatieproject gaat van start met een feestelijke stoet.

Stijn Van de Sande

Voor het project ‘De Grond der Dingen’ verzamelden museum Hof van Busleyden en theatergezelschap Arsenaal/Lazarus twee jaar lang ideeën van Mechelaars. In totaal werden er 206 voorstellen gedaan om van Mechelen een betere stad te maken. Die voorstellen werden gewikt en gewogen en na lang onderhandelen werden er uiteindelijk 83 ideeën uitgekozen. Die zijn te ontdekken in The Neverending Park, een pop-up stadspark in de ondergrondse expohal van het Hof van Busleyden.

“Zoals in elk park kun je ook hier rondstruinen of hangen, flaneren, mensen ontmoeten, kijken, leren en spelen”, zeggen schepen van Participatie Patrick Princen en schepen van Cultuur Björn Siffer (beide Vld-Groen-m+). “Vijftien weken lang zal er in The Neverending Park samen met experts en kunstenaars gefilosofeerd, gedebatteerd, ontdekt en onderhandeld worden over de ideeën. Tijdens het slotweekend van 15 maart komen we samen tot een gezamenlijk besluit. Dan weten we wat de Mechelaars willen doen met de ruimte die ze van de stad krijgen.”

The Neverending Park wordt zaterdag geopend met een feestelijke stoet die om 15u vertrekt aan Arsenaal/Lazarus in de Kruidtuin en een uurtje later aankomt aan het Museum Hof van Busleyden. Op de Grote Markt overhandigt Princen symbolisch kistjes met grond aan de indieners van de ideeën voor ‘De Grond der Dingen’. Die zetten op hun beurt hun voorstellen op vlaggen waarmee ze in de stoet meewandelen.

theneverendingpark.beMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio