Dertiger ontkent heling: “Ik heb bromfiets gekocht van Sinterklaas”

Themabeeld. Foto: Bart Van den Langenbergh

Dertiger ontkent heling: “Ik heb bromfiets gekocht van Sinterklaas”

Print
Herentals / Westerlo -

Tim T. (31) uit Herentals hangt een celstraf van twee jaar boven het hoofd voor de heling van een gestolen bromfiets, bedreigingen, aanmaak van drugs en verboden wapenbezit. “Die bromfiets heb ik gekocht van Sinterklaas”, zei hij aan de politie.

De dertiger is al zeven keer veroordeeld en stond maandag weer terecht voor een resem van feiten. De politie betrapte de man op 6 augustus van dit jaar toen T. een bromfiets aan het voortduwen was. Die bromfiets was eerder gestolen. “Hij beweerde dat hij de motor had gekocht van Sinterklaas en de nummerplaat had gekregen van Zwarte Piet”, schetste openbare aanklager Sofie Bruyninckx op de rechtbank in Turnhout. “In juli moest de politie uitrukken naar een woon-zorgcentrum in Herentals. Daar gaf hij onder invloed van drugs een valse naam op. Hij reageerde agressief waardoor de politie tot twee keer toe pepperspray heeft moeten gebruiken. De man was in het bezit van 22 gram amfetamines en de vloeibare drug GHB.”

De man stond ook terecht voor de diefstal van bananen bij warenhuisketen Colruyt. Hij belandde op 7 oktober in de cel omdat hij in Westerlo op een deur aan het bonken was. Hij had een vouwmes, speed en xtc op zak. Tim T. beweerde dat hij niet wist dat de motorfiets gestolen was. Hij ontkende ook de aanmaak van speed en de diefstal bij Colruyt. Vonnis op 16 december.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio