© ImageGlobe

Hoofdverdachte van criminele organisatie in Diamantwijk opgepakt in Paraguay

In het onderzoek naar de witwaspraktijken van een criminele organisatie in de Diamantwijk werd onlangs de Israëlische hoofdverdachte opgepakt. Dat gebeurde in Paraguay. Het Antwerpse gerecht vraagt de uitlevering van de man.

jtp

“Het onderzoek werd in het najaar van 2017 opgestart en richtte zich op de praktijken van de zaakvoerders van een vennootschap die in het centrum van de diamantwijk in Antwerpen een goudhandel uitbaatten. De goudhandel diende als dekmantel voor het witwassen van criminele gelden”, verduidelijkt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

Midden november vonden huiszoekingen plaats in de handelszaak en in de woningen van de Israëlische hoofdverdachte B.M. (43) en zijn vader G.M. (69). Daarbij werd voor meer dan 100.000 euro cash geld, diverse luxegoederen en twee voertuigen in beslag genomen.

“Het gerechtelijk onderzoek richtte zich verder ook op de betrokkenheid van de verdachten bij het ondergronds versluizen van betalingen voor leveringen van cocaïne afkomstig uit Zuid-Amerika. Uit het onderzoek bleek dat hoofdverdachte B.M. veelvuldig naar Zuid-Amerika reisde. Hij kon in Paraguay opgepakt worden en bevindt zich nu in de Verenigde Staten in afwachting van zijn uitlevering naar België”, aldus het parket.

Het Antwerpse gerecht vraagt de uitlevering van B.M. “Speurders van de federale gerechtelijke politie (FGP) zullen het internationale netwerk van B.M. verder blootleggen. De onderzoeksrechter gaf de opdracht aan de FGP verschillende huiszoekingen uit te voeren in het onderzoek.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio