Nieuw schietincident met machinegeweer, ditmaal op Oudebaan in Wilrijk: parket opent onderzoek

Onbekenden hebben schoten gelost op een magazijn op de Oudebaan in Wilrijk. Dat gebeurde waarschijnlijk zaterdagavond, enkele dagen nadat de woning van een 74-jarige dame op de Oudebaan in Ekeren werd beschoten. Het had er toen alle schijn van dat de schutter zich van doelwit had vergist. Het parket opende een onderzoek.

jtp, sare

LEES OOK: Kogelregen in Ekeren, granaataanslagen in Deurne en Merksem en schietpartij in Borgerhout: geweld op straat laait weer op

Wie ditmaal het doelwit is, is voorlopig nog niet geweten. Een firma op het bedrijventerrein aan de Oudebaan verwittigde maandag de politie omdat er schade, vermoedelijk door kogelinslagen, was vastgesteld. “De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen is meteen ter plaatse gegaan. Het labo deed het sporenonderzoek en het parket vorderde een ballistisch deskundige”, aldus woordvoerder Kristof Aerts van het parket.

“Er konden negen inslagen geteld worden en er is schade bij twee bedrijven. Op dit moment lijkt het erop dat er een machinegeweer is gebruikt. Niemand raakte gewond. Uit het onderzoek dat volop aan de gang is zouden de feiten zaterdagavond hebben plaatsgevonden”, klinkt het.

Oudebaan

Vorige donderdag werd ook al een woning op de Oudebaan, toen op het grondgebied van Ekeren, beschoten. De schutter schoot toen mogelijk met een kalasjnikov maar liefst 11 keer op de gevel van het huis. Als bij wonder vielen toen geen gewonden. De 74-jarige bewoonster zat op dat moment tv te kijken in haar living.

Woensdag werd een granaat binnengegooid in een woning in de Van Heystveltstraat in Deurne. De granaat viel in de kelderverdieping, maar ontplofte niet. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om de granaat gecontroleerd tot ontploffing te brengen op een nabijgelegen braakliggend terrein.

LEES OOK: Heeft schutter met zwaar machinegeweer zich vergist? Gevel van 74-jarige dame doorzeefd met kogels

Bekijk ook:

Woning 74-jarige vrouw doorzeefd me kogels “Ons moeke heeft geluk gehad”

In kaart: drugsgeweld in Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio