© Walter Saenen

Drie minderjarige dealers opgepakt in feestzaal Zappa

Bij een controle door de Antwerpse politie in de feestzaal Zappa, op de August Leyweg op het Kiel, zijn vrijdagnacht drie minderjarige dealers opgepakt. Ze worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De controle kwam er na klachten over drugsoverlast. “Tijdens het evenement werden acht druggebruikers betrapt, zij kregen meteen een minnelijke schikking voorgeschoteld”, zegt de Antwerpse politie.

dvd

Drie minderjarigen werden betrapt op het verkopen van drugs. Bij huiszoekingen op hun adres werden in totaal 701 xtc-pillen, 7 gram cannabis, 35 gram ketamine, 39 gram MDMA en 13 gram speed aangetroffen. Er werden ook drie gsm’s in beslag genomen en 385 euro cash. De drie werden voorgeleid bij de jeugdrechter.

Het is niet de eerste keer dat in de bewuste feestzaal drugs worden gevonden. Begin dit jaar werd er nog een housefuif stilgelegd omdat er openlijk drugs werd gebruikt en de politie ongelukken vreesde.

“We zijn bezorgd over de resultaten van de controle, vooral gezien de betrokkenheid van minderjarigen”, reageert Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA). “We gaan dit opnemen met de uitbaters en zullen daarbij uiteraard ook het kabinet van de schepen van Jeugd betrekken. Eventuele bestuurlijke maatregelen zijn een mogelijk sluitstuk, maar we kijken in eerste instantie naar verdere opvolging door de politie en goede afspraken met de zaal zelf.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio