© Ward Bosmans

Partij vraagt structurele oplossing voor probleem

Vlaams Belang deelt winterjassen en soep uit aan daklozen

Daklozen konden zaterdag bij het secretariaat van Vlaams Belang op de Grote Markt in Mechelen terecht voor een gratis kom soep en een warme winterjas.

wabo

Vlaams Belang startte een aantal weken terug met de actie met een oproep op de sociale media. Tientallen Mechelaars schonken een winterjas. Tijdens de zaterdagmarkt konden die worden afgehaald. “Er was heel wat interesse, maar niet iedereen kwam graag langs tijdens de drukste periode van de zaterdagmarkt”, zegt voorzitster Kim Brooks van de Mechelse afdeling van de partij. “Maar vanmorgen vroeg stonden er toch al een vijftal mensen aan de deur. In totaal kregen we bijna honderd winterjassen die mensen wegschenken aan minderbedeelden.”

Volgens Brooks is het probleem van daklozen in Mechelen groter dan gedacht. “Wij telden 56 mensen zonder een dak boven hun hoofd. Met deze actie willen we duidelijk maken dat er een probleem is waar we, over de partijgrenzen heen, een structurele oplossing voor moeten vinden.”

Op de gemeenteraad stelde Vlaams Belang al voor om de oude brandweerkazerne aan te passen als opvangplaats voor vrouwen en gezinnen met kinderen. Vandaag (maandag) gaat er ook al een extra winteropvang open op de Battelsesteenweg.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio