Twee geliefde standbeelden keren terug in Mechels straatbeeld

Deze twee standbeelden keren terug in het Mechelse straatbeeld Foto: Jan Smets

Twee geliefde standbeelden keren terug in Mechels straatbeeld

Print
Mechelen -

Twee bekende en geliefde standbeelden keren in het voorjaar van 2020 terug in het Mechelse straatbeeld. De stad investeert daar 10.000 euro in.

Veel Mechelaars maakten zich zorgen toen het standbeeld ‘Meisje met hond’ plots uit de Kruidtuin verdwenen was. “De sokkel was stuk, waardoor het beeld verzakte”, zegt Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Cultuur. Het beeld dat officieel Adolescence, ma fille gedoopt is, is van de hand van de Mechelse beeldhouwer Rik Van Perck. Het keert terug naar zijn oorspronkelijke plek in het stadspark aan de Bruul.

“De uitvoeringsdiensten bereiden momenteel de plaatsing voor. Zodat we het beeld in het vroege voorjaar kunnen terugplaatsen”, stelt Siffer. Tegelijk keert ook een ander standbeeld terug dat nogal wat Mechelaars beroert: ‘Job op de mesthoop’. Een van de pleitbezorgers is de Mechelse blogger Jan Smets. “Het beeld stond ooit voor het oud gasthuis in de Keizerstraat, waar het als lijdende figuur symbolisch mooi stond. Later verhuisde het naar de Zwartzustersvest, maar daar stond het een beetje verloren”, vertelt hij.

Jan Smets is tevreden dat het terugkeert, al is het niet op de plek waar hij van droomde. Het stadsbestuur heeft beslist om het werk van Jef Willems aan de kerk van Onze-Lieve-Vrouw over de Dijle te plaatsen. Ook een weloverwogen locatie. “We geven het daar een nieuwe plek na een suggestie van historicus en stadsgids Marcel Kocken omdat in die buurt het eerste gasthuis van onze stad was gevestigd”, legt de schepen uit.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio