© SMB

Dessel-Seraing 1-1

Dessel speelt thuis gelijk tegen sterk Seraing: “Ons eerste gestolen punt”

Dessel is er tegen een sterk spelend Seraing in geslaagd om een punt te behalen. De thuisploeg moest nochtans 75 minuten lang achter een zo goed als ongrijpbare bal lopen en mocht zich met dit gelijkspel dan ook erg gelukkig prijzen.

rwi

“Ons eerste gestolen punt”, sprak Desseltrainer Karel Keleman heel eerlijk. “Dit Seraing is de beste ploeg waartegen we dit seizoen gespeeld hebben. Ons punt voelt dan ook als een overwinning. Ik had mijn spelers een vrije dag beloofd bij winst, maar ze krijgen van mij ook na deze 1-1 een vrije dag. Ze hebben er hard voor gewerkt en ik wil ze daar voor bedanken.”

Seraing domineerde zowat de hele partij en de bezoekers legden een hoog tempo op aan de thuisploeg die het daardoor moeilijk had om in het spel te komen. Sanogo ging al vroeg in de partij op wandel door de Desselse defensie, maar zijn schot werd nog afgeblokt door Haagen. Op het half uur miste Seraing een niet te missen kans. De voorzet van Cascio werd door Remen van de lijn gekeerd, waarna Sanogo verzuimde om in de rebound te scoren.

Net voor de rust bracht Kustermans in twee tijden redding op een schot van Labylle. Dessel had daar in de eerste helft enkel twee schuchtere pogingen van Versmissen (gekraakt schot over) en Janssens (schot net naast) tegenover gezet.

Meteen na de rust liet Cascio de 0-1 liggen. Hij rolde de hele defensie op, maar wou het te mooi doen en uiteindelijk kon de bal toch ontzet worden. De verdiende voorsprong hing meerdere malen in de lucht en uiteindelijk was het Sanogo die voor de 0-1 zorgde. Een voorzet van Cascio week af op het been van Haagen. Kustermans was daardoor verrast en kon de bal niet klemmen. De goed gevolgde Sanogo was er als de pinken bij om de bal over de lijn te duwen: 0-1.

Wie dacht dat Seraing nu door zou gaan op zijn elan, kwam bedrogen uit. Dessel ging plots een stuk beter voetballen en toen Mignon al te driest inging op Vansimpsen, legde ref Vanhoven de bal op de stip. Jutten joeg de bal hoog in de het dak en liet Mignon kansloos. Het Desselse publiek werd plots wakker en ging nu vol achter hun team staan. Dessel deed nog een gooi naar de zege, maar echte kansen kwamen er niet meer.

  • SCHEIDSRECHTER : Vanboven
  • DESSEL: Kustermans, Boujouh, Haagen, Remen, Smet, Versmissen, Lenaerts, Janssens (76’ Mariën), Breugelmans (65’ Demba), Jutten, Vansimpsen.
  • SERAING: Mignon, Kilota, Boulenger, Machado, Swers, Sabaouni, Cascio, Al Badaoui, Mroivili, Labylle, Sanogo.
  • DOELPUNTE: 64’ Sanogo 0-1, 81’ Jutten 1-1 (str.)
  • GELE KAARTEN: 40’ Al Badaoui, 57’ Haagen.

MEER OVER KFC Dessel Sport

Meer voetbalnieuws