© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse Kempenzonen geraakt niet voorbij FC Luik

Voor de derde match op rij bleef Lierse Kempenzonen zaterdagavond zonder zege. Op het eigen Lisp sleepte Simon Vermeiren nog een punt uit de brand voor de Pallieters tegen FC Luik, maar dat volstaat niet om onderin weg te geraken.

kugu

En of het van moeten was voor Lierse Kempenzonen zaterdagavond! Enkel een thuiszege tegen FC Luik zou de geplaagde Pallieters van de degradatieplaatsen doen wegsluipen. Kreunend onder een loodzware blessurelast - Boulaouali, Osei-Berkoe, Smolders, Samyn, Da Silva, Wils, Van Aerschot en Kuijlaars waren afwezig - sleutelde de thuisploeg amper aan zijn basiself. Enkel Kino Delorge moest wijken voor Jonas Vinck.

Meteen achtervolgen

Maar net als vorige week in Dender liep het heel vroeg in de partij alweer stevig fout voor Lierse. De voetsporen van de Sint waren amper uitgeveegd of de Pallieters zelf kropen in een wel heel gulle bui. Nelissen legde onzorgvuldig af op Doumbia, die op zijn beurt te fel talmde en Bangora vrije baan richting Rausin verschafte. Die nam zoveel geklungel in dank aan en de Pallieters mochten pardoes in de achtervolging.

Niankou knalde wat later een afvallende bal tegen de paal, maar verder was het toch voornamelijk de thuisploeg die offensieve intenties toonde. Vermeiren mikte in volley over doel, Debaty werkte een vrijschop van Kindermans in corner en opnieuw Vermeiren mikte nipt over.

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Maar halfweg de eerste periode was het toch raak, toen opnieuw Vermeiren een vrijschop van Kindermans met het hoofd in doel verlengde. De thuisploeg rook bloed, maar een licht afgeweken schot van Vermeiren ging via de vingertoppen van Debaty tegen de paal en Ben Hammou schoof wat later ook al leer tegen de staak.

Degradatiezorgen

Het verdict moest dus in de tweede helft vallen en daarin nam Lierse het heft resoluut in handen. Steriele druk, heel veel balbezit, maar toch zo weinig echte doelkansen. Maesen was er in een geharrewar nog een keertje dichtbij, maar veel lekkers viel er verder niet te proeven op het Lisp. En dus bleven de Pallieters nu al voor de derde match op rij zonder overwinning en blijven de degradatiezorgen boven Lier hangen.

  • LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Vinck, Frans, Dombia, Nelissen, Maus (86’ Van der Veken), Buyens, Janssen, Kindermans, Ben Hammou (76’ Maesen), Vermeiren.
  • FC LUIK: Debaty, Mouchamps (83’ Giargiani), Teruel, Van Der Ackerveken, Bustin, D’Ostillio, Niankou, Schmitt, Bruggeman (68’ Lallemand), Mariën, Bangoura (83’ Massa).
  • DOELPUNTEN: 7’ Bangoura 0-1, 22’ Vermeiren 1-1
  • GELE KAARTEN: 84’ Vinck, 85’ Teruel, 91’ Janssen.
  • RODE KAARTEN: geen.
  • SCHEIDSRECHTER: De Clercq.
  • TOESCHOUWERS: 2.800.

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws