© Photo News

Wout van Aert maakt op 27 december zijn comeback in het veld (met een gloednieuwe outfit)

Wout van Aert zal dit jaar nog crossen. Zijn revalidatie verloopt goed en dus plant de drievoudige wereldkampioen zijn comeback op 27 december in de Azencross van Loenhout.

rahe, bow

Dat zal hij niet doen met het traditionele Jumbo-Visma truitje, maar wel in de nieuwe outfit van de veldritploeg van de Nederlandse formatie.

Opvallend: Cibel-Cebon, Caps en Domo, de sponsors die Van Aert vorig jaar bijsprongen na zijn contractbreuk, stappen mee in het project. De veldritploeg heeft zekerheid voor de komende twee seizoenen.

“Blij opnieuw renner te zijn”

Het herstel van Wout van Aert verloopt goed. Na zijn zware val in de Tour was de vraag of hij deze winter nog in actie zou kunnen komen in het veld, zeker toen bleek dat de kwetsuren in Frankrijk niet optimaal behandeld was. Maar de laatste weken boekt de Belgische kampioen tijdrijden op de weg veel vooruitgang.

“Als het herstel blijft verlopen zoals het nu gaat, zal ik mijn comeback maken in Loenhout op 27 december”, zei de Kempenaar op een persconferentie. “De afgelopen maand is de revalidatie veel sneller vooruitgegaan. Ik kan nu trainingen afwerken en de belasting opvoeren. Het zou dom zijn om nu al over resultaten te spreken. Ik heb drie maanden niet op de fiets gezeten en ik timmer aan een lange weg terug. Ik ben al blij dat ik crossen zal kunnen betwisten. Ik ben in de eerste plaats blij om opnieuw renner te zien.”

Van Aert krijgt overigens een gepersonaliseerd shirt, waarop dus ook de sponsors prijken die hem vorig seizoen uit de nood hielpen.

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws