camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De schaatsbaan krijgt dit jaar een doorschijnend afdekzeil.mgb

Programma voor Sint-Niklaas Wintert uitgebreid met onder meer Winterbar en Winterplein

Nieuwe evenementen brengenextra eindejaarssfeer in binnenstad

Sint-Niklaas

-

Sint-Niklaas Wintert 2019 pakt uit met tal van nieuwe activiteiten, waaronder een Winterbar en een Winterplein. Naast klassiekers als de ijspiste en de ijsberenduik zijn er ook verschillende kerstmarkten, verspreid in de stad.

Sint-Niklaas Wintert werd vorig jaar voor het eerst gelanceerd als koepelterm voor de evenementen in de eindejaarsperiode. Dit jaar wordt het programma verder uitgebreid. “Na de evaluatie van de eerste editie hebben we vastgesteld dat het programma naast de grotere evenementen wat magertjes was”, zeggen schepen van Evenementen Ine Somers (Open VLD) en coördinator Tom Geleyn.

“Het winterprogramma moet meer zijn dan de kerstmarkt en de ijspiste op de Grote Markt. Daarom zullen de chalets van de stad ook op andere plaatsen in de stad opduiken. We zijn heel blij dat zowel horeca, marktkramers als privé-organisatoren evenementen op poten zetten. We hopen in de toekomst een winterwandeling met animatie te hebben van het Stationsplein tot het Castrohof.”

Alle vaste waarden duiken weer op in het programma. Van zaterdag 7 december tot en met zondag 22 december staat de winterkermis opgesteld op de Grote Markt.

Ine Somers en Tom Geleyn Schepen en coördinator “Zowel horeca, marktkramers als privé-organisatoren zetten evenementen op poten”

De ijspiste staat van vrijdag 13 december tot zondag 12 januari voor de elfde keer opgesteld. Dit jaar wordt de chalet op gelijke hoogte geplaatst met de schaatsbaan en zal er een doorschijnend zeil gespannen worden om overdag extra licht te brengen.

De Wase Santa Walk en Waaslandcross (zaterdag 21 december) en de Wase IJsberenduik (zondag 12 januari) zijn intussen klassiekers. De kerstmarkt op de Grote Markt – in het weekend van 13 tot 15 december – zal opnieuw overdekt zijn. Dat weekend zullen ook kerstkramen staan in de Stationsstraat en is er op zondag een extra markt op het Stationsplein. Ook op zondagen 22 en 29 december wordt een extra marktdag gehouden op de Grote Markt.

Nieuwjaarsdrink

In de deelgemeenten vinden de kerstmarkten plaats op zaterdag 14 december (Sinaai) zondag 15 december (Puivelde), zaterdag 21 december (Belsele) en Nieuwkerken (zaterdag 28 december).

Nieuw is Winterbar Castro, die drie weken opgesteld zal staan in het Castrohof. Op de Houtbriel organiseert de horeca van het plein, de Sacramentstraat en het Sint-Nicolaasplein van vrijdag 20 tot zondag 22 december een Winterplein.

Goestink organiseert voor het eerst een wintereditie van haar zomerbar op zaterdag 4 januari op de Grote Markt. Een dag later vindt de nieuwjaarsdrink plaats op de Grote Markt. “Wie overal naartoe wil gaan, zal een zeer drukke agenda hebben”, besluit de organisatie.

www.sintniklaaswintert.be