Alweer granaataanslag in Antwerpen: mogelijk sprake van twee verdachten

Donderdagnacht is er opnieuw een granaat gegooid in het Antwerpse. Ditmaal aan Leiebos in Merksem. Een buurtbewoonster belde de politie ’s ochtends nadat ze schade vaststelde aan haar rolluik. Er zou raakte niemand gewond. Het Antwerpse parket opende een gerechtelijk onderzoek “wegens vernieling door ontploffing”.

jtp

“Getuigen hadden in de nacht van donderdag of vrijdag twee luide knallen, maar op dat moment werd de politie nog niet verwittigd. Dat gebeurde vrijdagochtend wel, toen een bewoonster schade had vastgesteld”, vertelt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

“Uit het eerste onderzoek ter plaatse blijkt dat er twee granaten zijn ontploft op een grasperk voor het appartementsgebouw. Er is materiële schade, maar er vielen geen gewonden. Mogelijk is hier sprake van twee verdachten. De onderzoeksrechter en het parket zijn ter plaatse afgestapt.”

Het is al het zoveelste gewelddadige incident op twee dagen tijd. Woensdagnacht werd een granaat binnengegooid in een woning in de Van Heystveltstraat in Deurne. In Ekeren loste een onbekende met een kalasjnikov elf kogels op de gevel van een woning waar een 74-jarige dame woont. Diezelfde avond bood een man zich ‘s nachts met een schotwonde aan op de spoedafdeling van het Stuivenbergziekenhuis. Hij zou zijn aangevallen in de Karel Geertsstraat in Borgerhout. Hij ligt voor verzorging in het ziekenhuis.

Bekijk ook:

Woensdagnacht werd een granaat binnengegooid in een woning in Deurne:

© BFM

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio