Beverentunnel terug vrijgegeven na zwaar ongeval met twee vrachtwagens

De Beverentunnel op de Antwerpse Ring (R2) is donderdag zo’n vier uur lang volledig versperd geweest in de richting van Nederland. Iets voor 20 uur ’s avonds was de takeling van twee vrachtwagens die in de schaar waren beland, afgerond. Het ongeval zorgde voor een enorm zware avondspits rond Antwerpen.

jtp

De aanrijding vond plaats in de staart van een file die was ontstaan na een eerder ongeval waardoor er al maar één rijstrook meer vrij was in de tunnel. Ook woensdag was de Beverentunnel al lange tijd afgesloten, nadat een vrachtwagen de vaste verlichting over een lengte van meer dan 150 meter had afgerukt.

“We hebben door het slechte weer al de hele middag verschillende incidenten op de R2, ook in de Liefkenshoektunnel bijvoorbeeld”, stelt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. “Dat maakt dat het op het onderliggende wegennet in het havengebied al erg druk was door mensen die de files probeerden te vermijden en dat zal nu alleen maar erger worden. We zagen ook al heel wat extra verkeer dat richting Kennedytunnel reed om langs de R1 om te rijden.”

Noodverlichting

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat verstaan dat de nieuwe aanrijding niet gelinkt is aan het feit dat er tijdelijke noodverlichting aanwezig is na het incident van woensdag. “De noodverlichting hangt een stuk vroeger in de tunnel, het gaat hier om een typische aanrijding in de staart van een file”, zegt woordvoerder Jef Schoenmaekers. “Het is wel net dit soort aanrijdingen die we willen vermijden met de aangekondigde tunneldosering die volgende week ingaat.”

In de tunnel is trouwens nog steeds een verlaagde maximumsnelheid van kracht (50 km/u) om alle risico’s dat de noodverlichting zou loskomen door de druk van luchtverplaatsing te vermijden. ‘s Nachts, wanneer er minder verkeer is, mag het verkeer er wel gewoon aan 70 km/u door.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie, werfinfo en meer nieuws over mobiliteit

Meer nieuws