© BELGA

Politie pakt vermoedelijke uithalers op in Waaslandhaven na vondst cocaïne

De scheepvaartpolitie heeft woensdagnacht twee mannen van 18 en 49 jaar gearresteerd op de terreinen van Medrepair in de Waaslandhaven. Woensdagavond had de douane op hetzelfde terrein al een kleine 28 kilo cocaïne gevonden.

dvd

De bewakingsfirma had rond 1u de politie verwittigd, omdat ze twee personen had opgemerkt die op de terreinen waren binnengedrongen en tussen de containers rondliepen. “De politie kon de 49-jarige man uit Duffel en de 18-jarige man uit Berchem arresteren. Het parket Antwerpen zal hen vandaag voorleiden bij de onderzoeksrechter”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

De douane had woensdagavond 27,88 kilo cocaïne, verdeeld over 23 pakken ontdekt in een lege koelcontainer op de terreinen van datzelfde Medrepair.

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet door de federale gerechtelijke politie van Antwerpen.

Koelcontainers

Het is lang niet de eerste keer dat drugscriminelen worden betrapt op de terreinen van Medrepair, een dochterbedrijf van rederij MSC dat gevestigd is op de MPET-terminal aan het Deurganckdok. Eind vorige maand nog liepen drie vermoedelijke uithalers op identieke wijze tegen de lamp.

Bij Medrepair worden koelcontainers onderhouden en hersteld. In mei van dit jaar werd in één van die containers meer dan 1,3 ton cocaïne gevonden. In dat onderzoek werden ook medewerkers van de firma opgepakt. In hun lockers werd in totaal dertien kilogram cocaïne gevonden.

MEER OVER Misdaad Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio