Granaat binnengegooid in woning in Deurne: DOVO laat explosief gecontroleerd ontploffen

De Antwerpse politie heeft woensdagnacht een explosief aangetroffen in een woning aan de Van Heystveltstraat in Deurne. DOVO kwam ter plaatse en bracht het tuig gecontroleerd tot ontploffing op een braakliggend terrein in de buurt. Het parket start een onderzoek. Er bestaat een sterk vermoeden dat er een link is naar het drugsmilieu.

jtp

Onbekende(n) had(den) een raam van de voordeur verbrijzeld met een steen en hadden een granaat naar binnen gegooid. Het springtuig belandde in de kelderverdieping, maar is niet ontploft. De politie stelde meteen een veiligheidsperimeter in en trommelde DOVO op, de ontmijningsdienst van het leger.

“Rond 1 uur kregen we de oproep dat een explosief was binnengegooid in een woning. Daarom kwam ontmijningsdienst DOVO ter plaatse”, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Omdat het risico tot ontploffing vrij groot was, werd besloten om het tuig gecontroleerd tot ontploffing te brengen. Er werd een veiligheidsperimeter ingesteld.”

Dat gebeurde iets voor 4u aan een braakliggend terrein op de Merksemsesteenweg. In een container met zandzakken werd het explosief daar gecontroleerd tot ontploffing gebracht. In de omgeving was een luide knal te horen.

Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een uitgebreid sporenonderzoek in de woning.

Het is dan niet de eerste keer dat de Van Heystveltstraat opgeschrikt wordt door een explosief. Op 15 maart 2018 ontploften daar ook al twee explosieven. Toen was de aanleiding te zoeken in het drugsmilieu. Of beide incidenten verband houden met elkaar, is nog niet geweten.

Het parket Antwerpen heeft een onderzoeksrechter gevorderd na de granaataanslag. Die zal het verdere onderzoek leiden.

Deze nacht kwam DOVO de granaat weghalen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio