Lichaam vermiste Antwerpfan Ben Vanleene teruggevonden in Straatsburgdok

De vermiste Antwerpfan Ben Vanleene (28) is na zijn verdwijning in het water beland en om het leven gekomen. Dat maakte het Antwerpse parket gisteren bekend. Zondag werden menselijke resten gevonden in het Straatsburgdok. Uit DNA-onderzoek blijkt dat het om de vermiste man gaat.

jtp

“Afgelopen zondag, rond 16.45u, werd een lichaamsdeel opgemerkt in het Straatsburgdok-Noordkaai”, aldus het parket in een persbericht. “Er werd een vergelijkend DNA-onderzoek uitgevoerd en daaruit blijkt nu dat het om de vermiste Ben Vanleene gaat.”

Hoe Ben Vanleene in het water is gekomen, is nog niet helemaal duidelijk. Om die exacte omstandigheden te achterhalen, is nog extra onderzoek nodig. Mogelijk kwam hij in de schroef van een voorbijvarende boot terecht.

Antwerp

Morgen, tijdens de eerstvolgende wedstrijd van Antwerp, de club waarvan Vanleene grote fan was, wordt een eerbetoon gepland. Dat maakte de Federatie van Antwerp Supporters Clubs gisteren bekend. Morgenavond speelt The Great Old op de Bosuil tegen KV Mechelen.

“Het is onvoorstelbaar dat na een euforische avond op de Bosuil (Vanleene verdween na de gewonnen wedstrijd tegen Club Brugge, red.) een dergelijke tragedie kon gebeuren”, aldus woordvoerder François Nooytens. “Het Antwerp-legioen is in rouw. We delen ons verdriet, maar ook onze blijken van medeleven en steun aan de familie, vrienden en nabestaanden van Ben. Antwerp is één familie. En net als vreugde moeten we ook verdriet samen dragen. Namens de federatie onze deelneming. Rust zacht Ben. You’ll never walk alone.”

(Lees verder onder de foto)

© Patrick De Roo

Schijnpoort

Ben verdween op 10 november, na de wedstrijd tussen Antwerp en Club Brugge. Aanvankelijk werd gedacht dat Vanleene met de tram naar het stadscentrum was gegaan, maar die informatie werd later bijgesteld.

Vanleene was aan de halte Schijnpoort, vlak bij het Sportpaleis, van een tram gestapt en werd het laatst gezien in de omgeving van de Slachthuislaan.

De politie zette achter het Sportpaleis een grote zoekactie op in de omgeving van het Lobroekdok en het Albertkanaal. Er werd later ook gezocht in het toekomstige verbindingskanaal tussen het Lobroekdok en het Asiadok. De zoekacties in die buurt en in het water leverden aanvankelijk niets op.

Een getuige belde zondag 24 november naar de politie omdat hij in het Straatsburgdok in Antwerpen iets had zien drijven. De brandweer ging het water op en kon ter hoogte van de Straatsburgbrug lichaamsdelen bergen. Uit DNA-onderzoek blijkt nu dat die toebehoorden aan Ben Vanleene.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio