© Photo News

Genkse beloften thuis onderuit in Youth League tegen Salzburg

De U19 van Racing Genk heeft woensdagnamiddag in eigen huis met 0-2 verloren van het Oostenrijkse Salzburg. De eindstand stond bij de rust al op het bord na een vroeg doelpunt van Karim Adeyemi (15’) en een strafschoptreffer van Luka Susic (20’).

belga

Door de nederlaag zien de Genkies hun kansen op een stek in de achtste finales stevig verminderen. Met nog één speeldag voor de boeg telt leider Salzburg tien punten, drie meer dan Genk en Liverpool, dat een wedstrijd minder heeft en woensdagnamiddag nog speelt tegen Napoli. Op de slotspeeldag gaan de Genkenaars op 10 december op bezoek bij de Napolitanen en speelt Salzburg gastheer voor Liverpool. Enkel de groepswinnaar stoot rechtstreeks door naar de achtste finales, de runners-up spelen barrages tegen de winnaars van het kampioenenspoor (waar geen Belgische ploegen aan deelnemen) voor een plaats bij de laatste zestien.

Ook de U19 van Club Brugge ging op de vijfde speeldag in deze Youth League onderuit. Dinsdag werd er met 2-1 verloren van Galatasaray. Met een tweede plaats op één speeldag voor het einde is er voor de Bruggelingen nog geen zekerheid omtrent deelname aan de achtste finales.

MEER OVER KRC Genk

Meer sportnieuws