© Airbnb

Airbnb voegt kooklessen bij lokale hobbykoks toe aan aanbod

Airbnb heeft bekendgemaakt dat het de categorie ‘Koken’ heeft gelanceerd. Via die weg kun je bij lokale koks thuis hun beste familierecepten leren maken. Een leuke toevoeging voor de foodies onder ons.

flb

Via zijn verhuurplatform bood Airbnb al heel wat ‘Ervaringen’ aan die rond eten en drinken draaien. Omdat die duidelijk in de lift zitten - een stijging van 160 procent sinds 2018 - werd nu nog de extra categorie Koken in het leven geroepen. Daarbij worden kooklessen bij lokale mensen thuis aangeboden.

Om de nieuwe categorie te vieren, heeft Airbnb ook een wedstrijd in het leven geroepen waarbij het op zoek gaat naar de honderd beste hobbykoks wereldwijd. Die zullen uiteindelijk de kans krijgen om in Pollenzo in Italië een opleiding te krijgen van onder meer de bekende Amerikaanse chef David Chang om zo hun eigen recepten nog te leren verfijnen.

Als je denkt dat je een van de koks bent die in aanmerking komt, moet je via deze weg een persoonlijke brief indienen waarin je beschrijft waarom je zoveel van koken houdt en moet je ook je beste familierecept prijsgeven. Deelnemen kan tot 23 december en de winnaars worden bekendgemaakt op 23 januari. De cursussen vinden plaats op 15, 22 en 29 juni en 6 juli.

Daarnaast kondigt Airbnb ook aan dat het in 2020 een kookboek zal uitbrengen.

MEER OVER Reizen