Wilrijk krijgt voor het eerst een schaatspiste rond kerst

Foto: rr

Wilrijk krijgt voor het eerst een schaatspiste rond kerst

Print
Wilrijk -

District Wilrijk plaatst voor de eerste keer een openlucht ijspiste, pal in het centrum op de Bist. Festival Wintervonk wordt dit jaar niet georganiseerd. Voortaan zullen de ijspiste en Wintervonk elkaar om het jaar afwisselen.

De ijspiste komt op het basketbalveld op de Bist te staan en zal de volledige breedte daarvan innemen. Op 13 december, de vrijdag van het kerstmarktweekend, gaat de ijspiste open en op 5 januari gaat die weer weg. Iedereen is dagelijks vanaf 12u ’s middags welkom, een ticket kost 6 euro. Op 21 december, op de Oudejaarsdrink, kunnen Wilrijkenaars een keer gratis schaatsen.

In de week kan u nog beginnen schaatsen om 22u en in het weekend om 23u. “We willen zij die laat aan het werk zijn of kerstinkopen doen, nog de kans geven om te schaatsen. En we willen dat er wat levendigheid is onder onze mooie kerstverlichting in het centrum”, vertelt districtsschepen voor evenementen Hans Ides (CD&V). Iets drinken en eten ter plaatse is altijd mogelijk.

Geen Wintervonk

Het familiefestival Wintervonk gaat dit jaar niet door. “Niet dat het slecht draaide, vorig jaar hadden we zo’n 33.000 bezoekers. Het leek ons goed om iets cultureel af te wisselen met iets sportief. Voortaan wisselen Wintervonk en de ijspiste elkaar dus af.”

Verder kunnen Wilrijkenaars zich nog verwachten aan de komst van de kerstmarkt van 13 tot en met 15 december op de Bist met de ontsteking van de kerstverlichting, de Lichtjesstoet op 14 december in het Steytelinckpark, de 56ste editie van de stratenloop Geitencorrida – Memorial Jean Van Onselen op 15 december en de Oudejaarsdrink op 21 december op de Bist.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio