Opgepakte verdachte mag beschikken na online dreigbericht UAntwerpen

Foto: Patrick De Roo

Opgepakte verdachte mag beschikken na online dreigbericht UAntwerpen

Print
Antwerpen / Wilrijk -

De 18-jarige die maandagavond werd opgepakt in het onderzoek naar bedreigingen aan de Universiteit Antwerpen, mag beschikken. Dat besliste de onderzoeksrechter na een uitgebreid verhoor. Mogelijk verstuurde hij het bericht niet. “Er zijn geen aanwijzingen dat de dreiging nog concreet is”, aldus het Antwerpse parket.

Gisterenvoormiddag ontving de Universiteit Antwerpen een dreiging via mail en sociale media. De dreiging werd meteen ernstig genomen en de nodige voorzorgsmaatregelen werden genomen.

In het onderzoek kon de eigenaar van het social media-account waarmee de dreiging werd verstuurd geïdentificeerd worden. “De 18-jarige werd gisterenavond gearresteerd en in de loop van de avond en nacht uitgebreid verhoord”, aldus het Antwerpse parket. Er werd ook bij de man thuis een huiszoeking uitgevoerd.

“Uit het onderzoek en het verhoor blijkt dat de jongeman eigenaar is van het account, maar dat hij mogelijk niet de verzender van het dreigbericht was”, verduidelijkt het parket.

Daarop besliste de onderzoeksrechterom de man terug in vrijheid te stellen. Het gerechtelijk onderzoek wordt intensief verdergezet. “In het onderzoek zijn er tot op dit moment geen aanwijzingen dat de dreiging nog concreet is”, klinkt het.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio