Nieuw verkeersbord wordt getest aan overweg

Het nieuwe verkeersbord aan de overweg. Foto: Joren De Weerdt

Nieuw verkeersbord wordt getest aan overweg

Print
Nijlen -

Nijlen doet mee aan een proefproject van Infrabel om de veiligheid aan spooroverwegen te verbeteren. Er wordt een nieuw verkeersbord getest aan het station.

Naast het probleem van spoorlopers is aan de spooroverweg aan het station in Nijlen-centrum nog een ander probleem. “Het gebeurt vaak dat auto’s de sporen oprijden en vervolgens niet verder kunnen omdat er voor hen een auto moet afdraaien en moet wachten. Zo blijven er vaak auto’s en vrachtwagens op de sporen staan”, zegt schepen van Mobiliteit Bert Celis (Groen).

Om dat gevaar aan te duiden, ontwikkelde Infrabel een nieuw verkeersbord dat aan de overweg in de Statiestraat werd geplaatst. “Daar gebeurt het geregeld in beide richtingen dat er verkeer op de sporen blijft stilstaan en dat is gevaarlijk. Het verkeersbord geeft aan wat de gevaren zijn van het oprijden van een spooroverweg vooraleer je zeker bent dat je ook helemaal tot over de sporen kunt rijden”, zegt Celis.

Het nieuwe verkeersbord werd op maandag 25 november langs beide zijden van de spooroverweg geplaatst. Het proefproject aan de overwegen wordt door Infrabel geanalyseerd in samenwerking met verkeersinstituut Vias. Nadien wordt bekeken of het verkeersbord het verhoopte effect heeft om breder ingevoerd te worden.

DE TEST