Duo berooft minderjarigen tijdens avondje uit: achttien maanden cel geëist

De twee jongeren beroofden enkele minderjarigen aan de Sint-Katharinakerk in Hoogstraten. Foto: ram

Duo berooft minderjarigen tijdens avondje uit: achttien maanden cel geëist

Print
Hoogstraten / Essen -

Twee 19-jarige jonge mannen uit Essen stonden maandag in Turnhout terecht voor de afpersing van enkele minderjarigen tijdens een avondje uit in Hoogstraten. Het duo beweerde wapens bij te hebben en verplichtte de slachtoffers om hun bezittingen af te geven.

C.S. en zijn kompaan M.P., beiden 19 jaar oud en woonachtig in Essen, riskeren elk een gevangenisstraf van achttien maanden voor afpersing van minderjarigen bij nacht en met wapenvertoon. Het duo moest zich maandag voor de correctionele rechtbank in Turnhout verantwoorden. “Op 12 mei van dit jaar spraken ze om 2u vier minderjarigen aan toen zij vanuit discotheek Highstreet in Hoogstraten te voet naar het café Kokomo City stapten”, zei openbare aanklager Ellen De Ketelaere. “Ze lokten hen mee naar de achterkant van de kerk om daar te gaan roken. Maar daar beweerden de beklaagden dat ze een wapen op zak hadden en moesten de minderjarigen hun bezittingen afgeven. Twee slachtoffers overhandigden jassen, horloges, een T-shirt en een broeksriem.”

De opgetrommelde politie kon dezelfde nacht de twee belagers oppakken. Een van hen droeg de gestolen jas in zijn hand en de andere had een afgenomen T-shirt aan. “Ze verklaarden dat het een grap was en dat ze in dronken toestand indruk wilden maken op de jongens. Dit zijn ernstige feiten die heel wat schade hebben veroorzaakt”, stelde de aanklager. De advocaat van C.S. vroeg om een autonome probatiestraf in plaats van een celstraf op te leggen. “Mijn cliënt lijdt aan autisme en heeft ook de persoonlijkheidsstoornis ADD. Hij is zeer beïnvloedbaar en heeft zich laten meeslepen”, zei meester Peter Janssens. M.P. betuigde zijn spijt op de rechtbank. Vonnis op 6 januari.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio