Studenten mogen campussen UAntwerpen verlaten na dreigbericht: politie blijft toezicht houden

Een dreigbericht op sociale media zorgt maandag voor heel wat commotie aan de UAntwerpen. Studenten mochten een hele middag de campussen niet verlaten. Rond 16.20 uur werd iedereen uiteindelijk onder begeleiding naar buiten gelaten. “Er is geen enkele reden tot paniek”, klinkt het.

jtp

Een onbekende persoon dreigde er maandagmorgen op Snapchat mee dat een gewapende man zou toeslaan. “In het bericht wordt de Universiteit Antwerpen niet vernoemd, maar het bericht werd wel namens een zogezegde student geneeskunde naar de helpdesk van de universiteit gestuurd”, verduidelijkt woordvoerder Peter De Meyer van de universiteit.

Daarop startte de Antwerpse politie onmiddellijk een onderzoek naar de oorsprong en de mogelijke dreiging van het bericht. “We nemen dreigingen altijd ernstig. Waakzaamheid is op zijn plaats, maar paniek is niet nodig”, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

De politie voorzag daarna extra toezicht. Niet enkel op Campus Drie Eiken, maar op alle campussen van de Universiteit Antwerpen. De lessen van de faculteiten Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen werden omwille van de situatie ’s middags afgelast. Lessen die al bezig waren, gingen gewoon door.

Gecontroleerd naar buiten

De studenten die aanwezig waren op de campussen, mochten de gebouwen niet verlaten. Die maatregel gold voor alle campussen, behalve het UZA, de Antwerp Management School, Brantijser en Grauwzusters. “We laten ook niemand toe tot de campussen”, vertelt Bruyns. Vanaf half vijf ’s avonds werd beslist de studenten gecontroleerd en onder begeleiding van de politie naar buiten te laten.

De avondactiviteiten, zoals lessen of lezingen, op alle UAntwerpen campussen werden geschorst. Nadat iedereen de campussen heeft verlaten, zullen die ook gesloten worden.

“De waakzaamheid blijft wel gelden”, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Het onderzoek naar het dreigbericht gaat intussen ook gewoon verder. Voorlopig is er nog niemand opgepakt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© pdr

© Patrick De Roo

© Jan Van der Perre

© sare

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio