Alweer geen thuiszege voor KV Mechelen: Zulte Waregem wint sleutelduel richting PO1

Print
Het wil voor KV Mechelen de jongste speeldagen niet lukken thuis. Voor de derde keer op rij kon Malinwa niet winnen Achter de Kazerne. Erger nog, Zulte Waregem ging met de volle buit aan de haal na goals aan het einde van elke periode. Essevee verkleint de kloof zo tot 2 punten en mengt zich nog wat meer in het PO1-debat.

KV Mechelen – Zulte Waregem moest een sleutelmatch worden richting Play-off 1 en dat was er ook op het veld aan te zien. Beide teams kenden voor rust een goeie periode, al duurde die van de bezoekers een pak langer. Essevee begon het best aan de partij met een linke voorzet van Larin. Toen Peyre niet veel later in de fout ging, moest Swinkels alle zeilen bijzetten om verder onheil te voorkomen.

Nadien nam Malinwa, met Kaya en Storm opnieuw in de basis, over. De Camargo stuurde tafelmaatje Vanzeir diep. De Limburger talmde te lang een duwde een reuzekans naast. Ook Van Damme kwam met een kopbal dicht bij de openingstreffer.

West-Vlaamse 0-1 gaat eerst niet door

Op het kwartier waren de West-Vlamingen weer aan zet. Bjordal zette een aanval op en rondde die zelf af met een prinsheerlijke hakbal. De Noor beroerde het leer in de actie voordien met de hand, waardoor scheidsrechter D’Hondt de 0-1 logischerwijs afkeurde. Een mentale opdoffer voor Zulte Waregem? Wel nee, de mannen van Dury waren vanaf nu tot de pauze baas over het balbezit. KV dreigde nog wel met een knappe hak van Vanzeir en een dito vluchtschot van De Camargo, maar aan de rust stond niet toevallig de 0-1 op het scorebord. Bruno rondde een scherpe voorzet van Mensah proper af.

Om het tij te keren gooide Vrancken er halverwege Engvall in. De Zweed vierde zijn terugkeer nadat hij op speeldag 2 tegen KRC Genk was uitgevallen met een knieblessure. Een geel-rode reactie zat er niet meteen in. Schoofs zorgde even voor een opflakkering. De middenvelder trapte vanuit een schuine hoek op Bossut.

Engvall treft de paal

De withemden kwamen minder s loerden vooral op de counter. Een snedige voorzet van doelpuntenmaker Bruno zoefde aan alles en iedereen voorbij. In het laatste kwart gingen de thuisfans vol achter hun ploeg staan, waardoor het Mechelse geloof weer aanwakkerde. Engvall veroverde de bal en stoomde op Bossut af. De paal hield de ‘comeback kid’ van de gelijkmaker.

Dichter kwamen de troepen van Vrancken niet meer bij puntengewin. Bovendien maakte Larin er op het einde nog 0-2 van. Opnieuw geen thuiszege dus voor KV Mechelen, dat op een 11 op 24 blijft steken in het eigen AFAS Stadion. Zulte Waregem verkleint de kloof op Malinwa tot 2 punten en doet weer helemaal mee.

Meer voetbalnieuws