© rr

Ruim twee miljoen Vlaamse steun om bruggen op Keerdoksite te bouwen

De Vlaamse overheid kent aan de stad Mechelen een subsidie van ruim twee miljoen euro toe voor de bouw van fiets- en voetgangersbruggen op de Keerdoksite. Eentje over de Afleidingsdijle, een andere richting Winketkaai.

Sven Van Haezendonck

De nieuwe bouwwerken moeten niet alleen de toekomstige stadswijk verbinden met de historische binnenstad, maar ook ontbrekende stukken in het fietsroutenetwerk tussen het noorden en het zuiden van de stad wegwerken. De stad diende een dossier in voor de jaarlijkse oproep stadsvernieuwingsprojecten. Na advies van een deskundige jury, stemt de Vlaamse regering in met de toekenning van een subsidie.

“Kwaliteitsvolle stadsvernieuwingsprojecten als de Keerdoksite bieden mogelijkheden om de stadskern uit te breiden, aangenaam te wonen bij het water, en gepaste economische activiteit toe te laten”, zegt Bart Somers (Open Vld), Vlaams minister en titelvoerend burgemeester.

© Stad Mechelen

“Met het project worden de kwaliteiten van het Keerdok en de Afleidingsdijle terug naar de stad gebracht”, stelt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Stadsontwikkeling. Eerder deze week is op de site het nieuwe viersterrenhotel van Van der Valk in het voormalige zwembad al geopend. Tegen de zomer van 2022 moet op de site ook een nieuwe parkeertoren met kantoren, handelsruimte en een panoramisch dakterras openen.

Parking Keerdok met 537 plaatsen wordt zowel een randparking voor het centrum als een voor de bezoekers van de site. Met steun van Vlaanderen maakt de stad ook werk van een veiligere oversteek voor zwakke weggebruikers aan de vesten (R12). Die komt er aan de Nonnenstraat, de toegang tot het Groot Begijnhof.

MEER OVER Mobiliteit Mechelen