Betonmixer van 44 ton kantelt, bestuurder raakt lichtgewond

Print
Willebroek / Tisselt -

Een betonmixer is vrijdagnamiddag gekanteld in een van de bochten van Brielen in Tisselt (Willebroek). De bestuurder van de vrachtwagen raakte lichtgewond bij de klap en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Om het gevaarte weg te takelen moest de drukke weg worden afgesloten.

De vrachtwagenbestuurder reed via Brielen richting brug van Tisselt. Net voorbij het bedrijf Mazda liep het evenwel mis. Bij het uitkomen van een bocht kantelde het 44 ton zware gevaarte en belandde op zijn zij. Een vrachtwagen die uit de tegenovergestelde richting kwam, werd op een haar na gemist.

De chauffeur van de betonmixer raakte lichtgewond bij het ongeval. Hij werd voor verzorging afgevoerd naar het AZ Rivierenland in Reet. Om de betonmixer recht te trekken, werd een beroep gedaan op twee zware takelkranen. Op die manier probeerde men te voorkomen dat de eigenlijke mixer afbrak van het chassis. Het beton in de mixer was ondertussen - omdat de mixer niet meer draaide - al hard geworden.

Om het gevaarte te kunnen takelen, sloten politie en brandweer Brielen af. Heel wat truckers probeerden via een andere weg op hun bestemming te geraken, anderen wachtten geduldig tot na de takelwerken. In principe moeten zij immers Brielen gebruiken om tot aan de bedrijvenzone aan het kanaal te geraken.

Pas in de vooravond stond de betonmixer weer recht en kon de rijbaan opnieuw worden vrijgegeven. De brandweer moest wel nog een spoor van hydraulische olie, dat uit de betonmixer was gelopen, verwijderen.

Schade

De betonmixer liep aanzienlijke schade op. De voorruit van de cabine is door de impact vernield. Ook de mixer zelf is zwaar gehavend omdat het beton er hard is in geworden. Voorlopig is het nog niet duidelijk hoe het ongeval precies kon gebeuren.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio