© Joris Herregods

Zwerffietsen aan station moeten weg voor bouw tijdelijk Fietspunt

Op het Koning Albertplein in Mechelen begint maandag de bouw van een tijdelijk Fietspunt. Om dat mogelijk te maken, moeten zwerffietsen plaatsruimen.

svh

De prefabconstructie voor de tijdelijke lokettenzaal van het Mechelse station is klaar. Ook het huidige Fietspunt verhuist uit het huidige station, waarvan in het voorjaar van 2020 de sloop start.

Maandagochtend voert een aannemer de prefab bouwelementen voor het nieuwe Fietspunt aan. Dat krijgt een plek op het verhoogde gedeelte tussen de rotonde en het Postzegelviaduct. Op die plek werden de voorbije dagen al werfhekken geplaatst, maar voorlopig is er nog een opening. Dat moet de eigenaars van zwerffietsen de kans bieden om hun tweewieler alsnog weg te halen.

“Er hangen al een week lang waarschuwingsbordjes dat de fietsen weg moeten, maar dat resulteerde nog niet in het gewenste resultaat. Er zijn nochtans voldoende vrije fietsenrekken onder de Postzegelbrug en aan de Arsenaalzijde van het station”, zegt Rudy Van Camp, woordvoerder van Mechelen in Beweging.

Alle zwerffietsen worden maandagochtend verwijderd, ook als ze slotvast zijn. Ze worden elders gestockeerd. Eigenaars die hun fiets dan wensen op te halen, kunnen telefonisch contact opnemen met het Fietspunt. Dat is elke werkdag geopend van 7 tot 19u.

015.21.27.04Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio