“Jeroen Meus gebruikt boter en zout zoals elke kok”: UAntwerpen zet hardnekkig misverstand recht

Foto: © VRT - Sam Van den Brandt

“Jeroen Meus gebruikt boter en zout zoals elke kok”: UAntwerpen zet hardnekkig misverstand recht

Jeroen Meus vierde maandag zijn tweeduizendste aflevering van Dagelijkse Kost. Het populaire kookprogramma vormt geregeld onderwerp van studie aan de Universiteit Antwerpen. “Jeroen Meus gebruikt boter en zout zoals elke kok, maar hij blinkt vooral uit in het gebruik van kruiden en groenten”, zegt hoofddocent Charlotte De Backer. Waarmee ze een hardnekkig misverstand rechtzet. Wat onder meer ook blijkt: “Mannen die naar Dagelijkse Kost kijken, koken vaker.”

Aan de Universiteit Antwerpen wordt heel wat onderzoek gedaan naar food media. Waarom kijken we zo graag naar kookprogramma’s op televisie en is er een verband met ons eetpatroon of kookgedrag. “Food ...

.

Meest gelezen GVA+

Sport

DOEN!