© VRT

De Planckaerts keren na 10 jaar terug naar tv: nieuwe reeks in de maak

Volgend jaar zijn De Planckaerts opnieuw op tv te zien. Oud-wielrenner Eddy Planckaert gaat samen met zijn familie een verwaarloosd Frans kasteel proberen omtoveren tot een mooie chambre d’hôte.

sgg

Het is al bijna tien jaar geleden dat de familie Planckaert met hun eigen realityreeks voltallig op tv te zien was. Maar ze komen terug. Dit keer op Eén. In januari starten namelijk de opnames van Château Planckaert.

“Het is altijd onze droom geweest om ons terug te trekken uit de dagelijkse ratrace. Een reeks tegenslagen zorgde er echter voor dat er niet veel ruimte meer was om te dromen, en een opgroeiend gezin ruk je niet zomaar weg uit hun vertrouwde omgeving. Daarom werden die plannen opgeborgen. Maar tijdens een vakantie in Frankrijk botsten we op een uitgebrand kasteel, en de rest is geschiedenis”, zeggen Eddy en Christa. “We kijken enorm uit naar de dagen, weken en maanden die we samen mogen doorbrengen in Frankrijk, samen werkend aan één doel. Uiteraard zullen er discussies zijn, tegenslagen en verbouwingsstress... maar onze kracht zit in de familie.”