© Stijn Van De Sande

Schoolraad ziet binnenkort het licht na overleg tussen gemeentebestuur en ouders

Zo’n veertig ouders van leerlingen van de gemeentescholen Dijkstein, GLOC en Octopus hadden dinsdag een gesprek met het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver over de mogelijke overheveling van de scholen naar een ander net. Dat leverde de oprichting van een schoolraad op.

svds

Vorige week organiseerden ongeruste ouders en leerkrachten nog een mars. Ook toen werden ze ontvangen door burgemeester Kristof Sels (N-VA) en onderwijsschepen Sarah De Keyser (CD&V). “Maar we bleven nog steeds met vragen achter, die hebben we nu opnieuw kunnen stellen”, zeggen Valentijn Vergote en Maite Van Rampelbergh.

De ouders hekelen onder andere het gebrek aan communicatie en participatie en vroegen ook de oprichting van een schoolraad. “Want die is decretaal verplicht bij een eventuele overheveling. Het ontbreken ervan doet vragen reizen bij de transparantie van het proces.”

“Tijdens de voorbije jaren is er meermaals geprobeerd om een schoolraad op te richten, maar er was toen nooit voldoende interesse”, zegt De Keyser. “Nu het engagement er wel is, hebben we de procedure voor de opstart van de schoolraad in gang gezet. Er moeten verschillende juridische stappen doorlopen worden, maar we hopen dit nog voor de volgende gemeenteraad in orde te brengen.”

De schepen voegt er nog aan toe dat ze de bezorgdheden van de ouders begrijpt. Het bestuur verwacht nog deze maand een beslissing te kunnen nemen in het dossier.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio