© Photo News

Nieuwe reorganisatie bij Lotto-Soudal: 12 personeelsleden weg

Het jaar 2019 zal een historische plek krijgen in de geschiedenisboeken van Lotto-Soudal. Met vier ritzeges en 15 dagen bolletjestrui beleefde de Belgische ploeg zijn beste Tour ooit. En toch zal het team er na 2019 helemaal anders uitzien. Dat sportief manager Marc Sergeant wordt gedegradeerd tot Senior Consultant, ploegleider Herman Frison minder verantwoordelijkheden zal dragen en de andere ploegleider Bart Leysen vertrekt naar Corendon-Circus, wisten we al. Maar er is meer.

bvc

Onder het nieuwe bewind van CEO John Lelangue en Performance Manager Kevin De Weert – die werd heropgevist na een incident met roesmiddelen in de Vuelta – zijn nog eens twaalf personeelsleden ontslagen/opgestapt. Het gaat om twee leden van de communicatiedienst, twee kinesitherapeuten, drie mecaniciens, twee dokters, een kok en twee soigneurs. De helft werd ontslagen, de andere helft vertrok uit eigen beweging, omdat ze niet langer wilden werken onder het nieuwe regime. Sommigen hadden een lange staat van dienst.

CEO Lelangue ontkent de veranderingen niet, maar ziet er geen graten in. “Het is een normale gang van zaken dat er wijzigingen zijn in het personeelsbestand van een wielerploeg. Je moet mee evolueren met je tijd. Bij ons primeert niet het individu, maar de ploeg. En iedereen is vrij om te werken waar hij wil.”

Mecaniciens Jeanick Verstraete (CCC), Robby Pelgrims (Deceuninck-Quick Step) en soigneurs Filip Decru (Corendon-Circus), Peptoni Escandell (Movistar) hebben intussen al nieuw onderdak gevonden.

Meer sportnieuws