© Dirk Vertommen

15 maanden cel geëist tegen dieven die met gestolen auto crashen

Twee mannen riskeren vijftien maanden cel voor een autodiefstal in Mechelen. Toen de politie de gestolen wagen in de mot kreeg, gaven de twee plankgas. Maar op de afrit Rumst van de E19 crashte het duo tegen een ander voertuig.

tdk

De feiten speelden zich half mei af. Een vrouw had haar wagen in de Willem Rosierstraat in Mechelen geparkeerd, maar toen ze na een tijdje opnieuw wou vertrekken, merkte ze dat het voertuig er niet meer stond. Een politieploeg kreeg de gestolen wagen wat later, in de buurt van het Battelcomplex, in de mot en zette de achtervolging in. Op de afrit Rumst van de E19 botste de gestolen auto tegen een voertuig dat voor het rode licht stond te wachten.

De twee inzittenden sprongen uit het voertuig en probeerden het op een lopen te zetten. Een van hen, Mouad T., kon bijna onmiddellijk worden ingerekend. De andere, Reda O., kon ontkomen, maar na een zoekactie met een speurhond en een helikopter kon hij toch worden gearresteerd. De eerste verklaarde aan de politie dat hij niet wist dat het om een gestolen auto ging en dat hij van de chauffeur een lift had gekregen. O. zei dan weer dat hij van niets wist en onderweg was naar de bushalte na een bezoekje aan een vriendin.

De twee lieten woensdag verstek gaan voor hun proces. Vonnis valt op 18 december.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio