© Stijn Van de Sande

Werknemers Mondelez zijn weer aan de slag na staking

Op het hoofdkwartier van Mondelez International in Mechelen zijn de werknemers woensdag na twee dagen staking opnieuw aan het werk. De directie en vakbonden zitten donderdag 28 november opnieuw samen om het sociaal overleg verder te zetten.

LEES OOK. Werknemers Mondelez leggen het werk neer: “De gang van zaken is ronduit schandalig”

Na twee jaar onderhandelen over enkele cao’s zit het sociaal overleg bij de koekjesfabrikant volledig vast. De vakbonden verwijten de directie echte onderhandelingen stelselmatig op de lange baan te schuiven en de sociale partners buitenspel te zetten door aan alle werknemers individuele loonvoorstellen te doen.

Daarom organiseerden vakbonden BBTK en ACV Puls een twee dagen durende staking. Een deel van het personeel nam daaraan deel. In een reactie maandag gaf de directie aan samen met de sociale partners tot een consensus te willen komen en vroeg ze om op zeer korte termijn opnieuw bijeen te komen.

Woensdagochtend is iedereen weer normaal aan het werk. “De mensen zitten wel nog met veel vragen over hun toekomst bij het bedrijf”, zegt BBTK-secretaris Diana Minten. “Een eerder geplande onderhandelingsdag, op donderdag 28 november, zal gewoon plaatsvinden. Tot dan proberen wij de mensen zo goed mogelijk te informeren.”MEER OVER Bedrijven Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio