© Patrick Hattori

IJzerenleen en eerste gedeelte Onze-Lieve-Vrouwestraat autoluw vanaf eind maart

De autoluwe binnenstad in Mechelen breidt vanaf eind maart gefaseerd uit met de IJzerenleen en een eerste gedeelte van de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Van die laatste wordt vanaf volgend jaar een eerste fase vernieuwd. Dat maakte het stadsbestuur woensdagmiddag bekend.

Sven Van Haezendonck

Vanaf maandag 30 maart breidt de autoluwe kern uit met de IJzerenleen en met een eerste deel van de Onze-Lieve-Vrouwestraat tussen de Graaf van Egmontstraat en de Louizastraat. Die zal elke dag gelden van 11 tot 18u. Tussen de handelaars en het stadsbestuur vond er twee keer een overleg plaats over de beslissing. Ook bewoners werden geïnformeerd en bevraagd.

“Op basis van dit overleg hebben we onder meer beslist dat de Onze-Lieve-Vrouwestraat en de IJzerenleen niet hetzelfde autoluwe karakter krijgen als de Bruul. Op vraag van de handelaars wordt voor een regime geopteerd waarbij handelaars, bewoners en garagehouders het autoluw gebied wel nog kunnen betreden”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+). Ook bussen van De Lijn mogen in de straten blijven rijden en de Centerparking blijft bereikbaar voor abonnementhouders.

In de Gebroeders Verhaegenstraat zijn er elke dag tot 18u twintig plaatsen voor kortparkeren beschikbaar. In het autoluwe gedeelte van Onze-Lieve-Vrouwestraat beginnen na het bouwverlof van 2020 werkzaamheden om de winkelstraat aan te leggen in dezelfde stijl als de Bruul. Er zijn ook plannen om de Adegemstraat te vernieuwen.MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio