© Google Street View

Wegpiraat in gestolen auto opgepakt na achtervolging door Antwerpen-Noord

De Antwerpse politie heeft dinsdag een bestuurder opgepakt die aan hoge snelheid was weggevlucht van een controle in Antwerpen-Noord. Tijdens een achtervolging haalde hij gevaarlijke manoeuvres uit.

dvd

Het was een ploeg van de mobiele eenheid die dinsdagnamiddag een voertuig wilde controleren in de Kalverstraat. Een ANPR-camera had opgemerkt dat het voertuig rondreed met een gestolen nummerplaat. De bestuurder probeerde zich aan de controle te onttrekken en reed weg van de politie. De inspecteurs zetten meteen de achtervolging in.

“De vluchtende bestuurder maakte tijdens de achtervolging verschillende ernstige overtredingen, reed aan hoge snelheid en bracht voetgangers, fietsers en automobilisten in gevaar”, aldus Willem Migom van de Antwerpse politie. “Na een tocht via onder meer de Slachthuislaan, de IJzerlaan en de Bredastraat kon de politie de bestuurder vatten ter hoogte van de Dahliastraat.”

“De man testte positief op het gebruik van cocaïne. Bovendien reed hij rond zonder rijbewijs. Hij kon enkel een voorlopig rijbewijs uit 2006 voorleggen”, klinkt het.

De man werd meteen gearresteerd, er werd een gerechtelijk onderzoek gestart naar aanleiding van de feiten en de geseinde nummerplaat. Ook de procedure voor de bestuurlijke inbeslagname van het voertuig werd opgestart.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio