© Politiezone Antwerpen

Fietsster zwaargewond na vluchtmisdrijf: dronken chauffeur deelt klappen uit aan omstaanders

Een vrouw van 48 is dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een aanrijding met vluchtmisdrijf op de Turnhoutsebaan in Deurne. Ze werd met haar fiets aangereden op een oversteekplaats door een dronken bestuurder die daarna nog méér ravage veroorzaakte.

dvd

De vrouw reed ter hoogte van de Venneborglaan op de oversteekplaats en werd aan het achterwiel geraakt door een voertuig dat aan hoge snelheid naderde. De vrouw werd door de lucht gekatapulteerd en kwam zwaar ten val, waardoor ze meerdere breuken opliep. Ze verkeert gelukkig niet in levensgevaar.

Volgens een getuige had de bestuurder kort voordien aan hoge snelheid het rode licht genegeerd aan de Ter Rivierenlaan. De bestuurder stopte niet en reed door. Aan de Gallifortlei en aan de Leeuwlantstraat veroorzaakte de vluchtende bestuurder twee nieuwe ongevallen toen hij tegenliggers raakte.

“Uiteindelijk reed de bestuurder in op twee voertuigen die stilstonden voor het rode licht ter hoogte van de Ruggenveldlaan”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie. “Toen omstaanders de bestuurder wilden tegenhouden, werd hij agressief en deelde hij klappen uit.”

De politie kon de 50-jarige man uiteindelijk arresteren. Hij legde een positieve ademtest af en werd meegenomen voor ontnuchtering en verhoor. De man wordt vandaag voorgeleid op het gerechtshof. De keuring van zijn voertuig bleek ook nog eens verlopen.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio