© BELGA

-

Stijn Vreven wacht eerste opdracht met Lokeren in Beerschot

De kogel is door de kerk. Stijn Vreven (46) is de opvolger van Glen De Boeck bij Lokeren. De ex-trainer van Beerschot tekende een contract tot het einde van het seizoen met optie en wordt vanmiddag voorgesteld. Pittig detail: Vreven debuteert zaterdag op het veld van… Beerschot.

WIM HOUTTEQUIET

LEES OOK. Stijn Vreven moet Lokeren snel weer op de rails krijgen: “Mezelf de voorbije jaren tactisch goed ontwikkeld”

Lokeren liet er geen gras over groeien. In zijn zoektocht naar een opvolger voor Glen De Boeck - die zondag ontslagen werd na de tegenvallende resultaten - kwam het al snel bij Stijn Vreven terecht. Zondagavond vond het eerste contact plaats, gisteravond werd de deal afgerond. De 46-jarige Limburger moet de Wase club opnieuw op de rails krijgen. Want na een teleurstellende heen­ronde werd ook op de openingsspeeldag van de tweede periodetitel al meteen verloren van Lommel. Na vijftien speeldagen bengelt Lokeren zelfs op de voorlaatste plaats, met amper dertien punten. Veel te weinig, zeker gezien de ambities en investeringen van de club. Vreven wacht nu de taak om van de vele sterkhouders een hechte ploeg te smeden en de spitsen opnieuw te laten renderen. Hij wordt in de voormiddag op de club verwacht om alle papieren officieel in orde te brengen. Op de middag wordt hij dan voorgesteld aan de pers, waarna hij de spelersgroep voor het eerst zal toespreken. De spelers zelf werken in de voormiddag eerst nog een training af onder ­leiding van assistent Danny Veyt.

Vreven werd op 9 oktober zelf ontslagen bij Beerschot. De Limburger was aan zijn tweede seizoen bezig op ’t Kiel, maar hij kon de torenhoge ambities van de club niet waarmaken. Nochtans greep hij met de Antwerpse club vorig jaar nipt naast de promotie naar 1A. Eerder legde Vreven nog een ­aanbod van Lommel naast zich neer.

Al meteen naar het Kiel

Vreven debuteert komende zaterdag op het veld van zijn ex-club Beerschot. “Een ­pikant detail”, grijnst voorzitter Louis de Vries, die zelf een Beerschot-verleden heeft. “Maar dat was niet de reden waarom we voor hem gekozen hebben. Wij kregen heel veel kandidaturen binnen en hebben met veel mensen gesproken. Uiteindelijk viel ons oog op Stijn Vreven. Omdat wij vooral iemand zochten die onze spelers én de ­competitie kent. We hebben dit seizoen geen tijd meer te verliezen. Bovendien was hij zelf geïnteresseerd. Stijn heeft ons in een lang gesprek overtuigd van zijn visie en zijn plan.”

MEER OVER Lokeren-Temse

Meer voetbalnieuws