© Google Street View

Proefopstelling voor plaatselijk verkeer in Zevendonk wordt na een maand opgeheven

Het stadsbestuur heft de proefopstelling voor plaatselijk verkeer in Zevendonk op. Die werd een maand geleden ingevoerd, om doorgaand verkeer uit de wijk te houden.

gvn

Veel automobilisten die van of naar de industriezone reden, gebruikten Zevendonk als sluiproute om het vertragende verkeer op de Steenweg op Diest te vermijden. Zevendonkenaren drongen aan op maatregelen en vorige maand maakte het stadsbestuur van heel Zevendonk een zone voor plaatselijk verkeer.

Dat viel niet overal in Zevendonk in goede aarde. Een delegatie uit het gehucht dook op een commissievergadering en op de gemeenteraad op. Ze verweet het stadsbestuur een gebrek aan inspraak. “We hebben de gevolgen voor de bewoners verkeerd ingeschat”, geeft schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen) toe. “Bewoners van het Leiseinde die op de Steenweg op Zevendonk wilden gaan tennissen, moesten kilometers omrijden, omdat ze niet meer door hun eigen wijk mochten.”

“Uiteraard blijft een verkeersveilig en leefbaar Zevendonk belangrijk. We gaan op zoek naar alternatieve maatregelen die wel goed zijn voor alle Zevendonkenaren.” Boogers belooft dat te doen in samenspraak met de wijk. De borden die de zone voor plaatselijk verkeer afbakenden, worden eerstdaags weggehaald.

MEER OVER Mobiliteit Kempen