© TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Veiligheidscoördinator Antwerp breekt knie in tumult: supporters uit andere tribunes niet meer welkom in hoofdtribune

Antwerpsupporters die een match bijwonen vanop tribunes 2 en 3 krijgen voortaan geen toegang meer tot tribune 1 na de wedstrijd. Een incident waarbij de veiligheidscoördinator zijn knie brak, vormde de aanleiding voor die maatregel. “Het gaat om een kleine groep supporters die het verpesten voor iedereen”, klinkt het bij Antwerp.

tsfn

Sinds dit seizoen waren supporters na de wedstrijd welkom op de eerste verdieping van de hoofdtribune om er na te praten in het ONE Café. Dat initiatief wordt nu stopgezet en wel hierom: na de wedstrijd tussen Antwerp en Club Brugge op 10 november zijn enkele supporters binnengeraakt op de tweede verdieping van tribune 1. “Er hebben zich incidenten voorgedaan die de club niet kan aanvaarden”, klinkt het bij Antwerp.

Gebroken knie

Die “incidenten” hadden serieuze gevolgen voor de veiligheidscoördinator, die mee wou verhinderen dat de supporters de tweede verdieping zouden betreden. In het tumult werd hij van de trap geduwd en brak hij zijn knie. “Ik zit nu drie maanden thuis door dat voorval. Ik mag hopen dat ik niet met opzet van de trap geduwd ben, maar hoe dan ook: de actie van die paar supporters valt niet meer goed te praten.” Op de clubwebsite veroordeelde Antwerp het voorval: “Het gedrag van enkelingen heeft opnieuw een negatieve impact op alle supporters die onze clubkleuren wel op de juiste manier uitdragen.”

De toegang tot tribune 1 wordt dus voortaan geweigerd voor supporters uit tribunes 2 en 3 na de wedstrijd. “De maatregel geldt voor de overige wedstrijden van het seizoen. Dat is jammer, want gezellig napraten met een pint hoort bij het voetbal”, liet de club in een reactie weten. “Maar volgend jaar kunnen de supporters die onschuldig zijn en toch de gevolgen dragen, na de wedstrijd weer terecht in tribune 4.” De nieuwe tribune 4 zou er tegen het volgend voetbalseizoen moeten staan.

LEES OOK.Alles over de vernieuwde Bosuil: Antwerp binnenkort in top vier grootste stadions

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws