Belgische U19 met Vranckx (KV Mechelen) en Vaesen (Westerlo) met 9 op 9 naar Eliteronde EK

Foto: JEFFREY GAENS

Belgische U19 met Vranckx (KV Mechelen) en Vaesen (Westerlo) met 9 op 9 naar Eliteronde EK

Print

De Belgische U19 heeft zich in Maasmechelen geplaatst voor de Eliteronde. De ploeg van bondscoach Jacky Mathijssen pakten dankzij een late goal van Genk-speler Arne Cuypers een 9 op 9 in hun kwalificatieronde.

Opnieuw was er heel wat volk afgekomen om de jonge Duivels aan het werk te zien. De jongens van Mathijssen hadden na een zes op zes genoeg aan een gelijkspel voor plaatsing voor de volgende EK-voorronde, de zogeheten Eliteronde, die uiteindelijk naar het EK van volgende zomer moet leiden.

Bij de Belgen startten Kyan Vaesen (Westerlo) en Ignace Van der Brempt (ex-Beerschot, Rupel Boom en KV Mechelen, nu Club Brugge) in de basis. Aster Vranckx (KV Mechelen) en Koni De Winter (ex-Orlando City Pirates en Lierse, nu U19 van Juventus) mochten in het laatste halfuur invallen. Tegen een potig Griekenland hadden de Belgen het beste van het spel, al bleef lange tijd het echte doelgevaar uit. Voor rust waren er kansjes voor Arne Cuypers (KRC Genk) en Nicolas Raskin (Standard).

In de tweede helft werd het tempo opgevoerd. Club-middenvelder Charles De Ketelaere stuurde Cuypers knap diep, maar de knal van de Racing-aanvaller strandde op de lat. Even later kopte De Ketelaere van dichtbij net naast op voorzet van de ingevallen Dylan Mbayo (AA Gent).

We leken op een brilscore af te stevenen, totdat Mbayo in de extra tijd doorbrak en op het perfecte moment breed legde op Cuypers. De jonge aanvaller had hem maar voor het inleggen: 1-0 en het maximum voor België. Na het feestgedruis werd de al gewisselde Raskin met een tweede geel naar de kleedkamers gestuurd.

Nog in de poule van de Belgen was IJsland in Tessenderlo met 2-4 te sterk voor Albanië. België stoot als groepsleider door, net als de IJslanders.

BELGIË U19: Vandevoordt – Kana, Lissens, Van der Brempt – Vandermeulen, Onana, Raskin, De Wolf – De Ketelaere, Cuypers – Vaesen

GRIEKENLAND U19: Mandas – Vagiannidis, Gkotzamanidis, Michelis, Zagaritis – Alexandropoulos, Liavas – Tzimas, Vrakas, Sourlis – Tzolis

VERVANGINGEN: 61’ Onana door Vranckx, 61’ Vaesen door Mbayo, 69’ Vandermeulen door De Winter, 72’ Vrakas door Athanasakopoulos, 79’ Sourlis door Fakkis, 82’ Raskin Essabri, 82’ De Ketelaere door Ugur, 85’ Vrakas door Tsakiris

DOELPUNTEN: 90+2 Cuypers 1-0

GELE KAARTEN: 26’ Onana, 29’ Tzimas, 76’ Raskin, 89’ Vrakas, 89’ Sourlis, 90+4’ Ugur, 90+6’ Michelis, 90+7’ De Wolf

RODE KAARTEN: 90+3’ Raskin (2x geel)

SCHEIDSRECHTER: Kevin John Clancy (Sch)

TOESCHOUWERS: 500

Belgische U19 met Vranckx (KV Mechelen) en Vaesen (Westerlo) met 9 op 9 naar Eliteronde EK
Foto: JEFFREY GAENS
Meer voetbalnieuws