© Ronald Grant Archive / Mary Evans

Gemaskerde man die ex aanvalt met mes moet negentien maanden de cel in

De rechtbank in Turnhout veroordeelde een 25-jarige man uit Brecht tot 37 maanden cel, waarvan 19 maanden effectief, voor een aanval op zijn ex-vriendin uit Rijkevorsel. Hij viel haar aan met een groot koksmes en droeg een doodskopmasker.

Bart Van den Langenbergh

M.S., een man van Roemeense afkomst uit Brecht, aanhoorde dinsdag op de correctionele rechtbank in Turnhout zijn straf voor een horroraanval op zijn ex-vriendin op 8 september van dit jaar in Rijkevorsel. Hij bedreigde haar met een groot vleesmes en droeg ook een doodskopmasker. Na de zware feiten is hij aangehouden. De rechter heeft de twintiger veroordeeld tot een celstraf van 37 maanden, waarvan 18 maanden met uitstel, en een boete van 1.200 euro. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden nog vier jaar cel gevorderd. De man moet aan het zwaar getraumatiseerde slachtoffer ook een schadevergoeding van 2.500 euro betalen.

Het slachtoffer beleefde een scène recht uit een horrorfilm. Terwijl de vrouw in haar tuin een sigaret aan het roken was, sprong er plots een man over de omheining. Hij droeg een masker met een doodskop over zijn gezicht en bedreigde de vrouw met koksmes terwijl hij haar naar binnen duwde. “Hij duwde haar in de zetel en ging met het mes vanaf haar keel langzaam naar haar tepels, alsof hij ze zou afsnijden”, schetste de openbare aanklager eerder. “Hij hield het mes ook tegen haar hart en riep dat hij haar voor zichzelf wou en als hij hier haar niet kon hebben, dat niemand haar zou hebben.”

De vrouw vermoedde aan de gestalte en zijn gedrag dat het om haar ex ging. De terreur duurde wel 2,5 uur. Nadat de aanvaller haar woning had verlaten, barricadeerde ze alle ramen en deuren. De politie kon de man vatten dankzij ANPR-camera’s. In zijn auto lagen het bewuste masker en het mes. Hij beweerde dat hij het mes alleen bij zich had om haar schrik aan te jagen.

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio