Laat zaterdag een bootje te water in het Rivierenhof voor Julie of andere overleden dierbaren

Foto: rr, facebook

Laat zaterdag een bootje te water in het Rivierenhof voor Julie of andere overleden dierbaren

Print
Deurne -

Vriendinnen van Julie Van Espen organiseren zaterdag een herdenking aan de Spiegelvijver van het Rivierenhof in Deurne. De organisatoren roepen op om tussen 18.30 en 21 uur bootjes met lichtjes op het water van de vijver aan het kasteel neer te zetten, als herdenking aan een overleden dierbare.

Het evenement draagt de naam Shine a Light en wordt aangekondigd via Facebook. Het is intussen al meer dan half jaar geleden dat de 23-jarige Julie Van Espen om het leven kwam, maar haar vrienden zijn haar nog lang niet vergeten.

Zij roepen iedereen op om zaterdag naar de Spiegelvijver aan het Rivierenhof te komen om een bootje te water te laten. “De honderden lichtjes bieden de gelegenheid om iedereen die gemist wordt te herdenken, op ieders eigen manier”, staat te lezen bij het facebookevenement.

De bootjes en kaarsjes worden voorzien door de vriendinnen van Julie. Aanwezigen kunnen ze ter plaatse decoreren met een persoonlijke boodschap. Om er voor te zorgen dat de bootjes en lichtjes niet al te snel op zijn, vragen de organisatoren om per groep of gezin één bootje op het water te zetten.

De organisatie voorziet ook warme dranken en zoetigheid en van 18.30 tot 21 uur is er doorlopend live-muziek van onder andere zangeres Mira.

Er is de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te doen in een van de brievenbussen die je op het event kan terugvinden. De opbrengst hiervan zal gaan naar de editie van volgend jaar en Punt vzw. Dit is een opstartende vzw in Antwerpen die zich inzet voor een betere ondersteuning van slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Shine a Light op Facebook

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio