© JaTi

Bakfietsdieven op heterdaad betrapt op het Zuid

De Antwerpse politie heeft maandag twee mannen van 30 en 39 gearresteerd die een gestolen bakfiets aan het verslepen waren op de Vlaamsekaai. Een alerte getuige had daar de politie voor gebeld.

dvd

De wakkere burger had op de Bolivarplaats twee mannen zien wandelen met een bakfiets. Ze vielen op omdat ze de bakfiets moesten slepen en optillen om hem te verplaatsen. De politie kon de twee mannen aantreffen op de Vlaamsekaai.

“Het was duidelijk dat het slot was afgebroken en dat de twee niet over een fietssleutel beschikten. Eén van de twee verdachten bleek uitvoerig gekend bij de politie, zijn kompaan kon geen geldige verblijfsvergunning voorleggen. De twee mannen worden voorgeleid. De eigenaar van de bakfiets wordt opgespoord zodat deze kan worden teruggegeven”, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie.

De wijkteams van de regio centrum organiseerden het voorbije weekend ook een controleactie rond het Centraal-Station gericht tegen fietsdieven. Daarbij werden twee minderjarige fietsdieven betrapt in de fietsstalling onder het Astridplein. Twee personen kregen daarnaast een onmiddellijke minnelijke schikking voor drugsgebruik en er werden veertien verkeersboetes uitgeschreven.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio