© Sven Van Haezendonck

Vandalen bekladden eeuwenoude Grootbrug

Vandalen hebben in de Mechelse binnenstad de Grootbrug beklad, een bouwwerk van zo’n zevenhonderd jaar oud. De schepen van Monumentenzorg veroordeelt het vandalisme scherp.

svh

De Grootbrug is een gotische zandstenen brug uit de dertiende eeuw die historisch de beneden- met de bovenstad verbindt. De brug is sinds 1938 reeds beschermd als monument. Jaren geleden is ze helemaal gerestaureerd. Recent hebben onbekenden een van de gemetselde bogen beklad met tags. “Pure schande, wat bezielt mensen toch. Als ze zich echt creatief willen uitleven, kunnen ze bijvoorbeeld terecht in de Academie voor Beeldende Kunsten of H30”, reageert Koen Anciaux (Vld-Groen-m+), schepen van Monumentenzorg.

© Sven Van Haezendonck

De lokale politie Mechelen-Willebroek stuurde een ploeg ter plaatse voor vaststellingen. Schepen Anciaux hoopt dat de politie de vandalen kan vatten. “We investeren veel in het openbaar domein om de stad aangenaam te maken. Hopelijk kunnen wij de daders pakken. Dan zullen we hen de rekening van de schoonmaak presenteren”, stelt hij. Onlangs hebben vandalen op de Zoutwerf nog een toeristische wegwijzer vernield en werden bloembakken beschadigd.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio