© Gil Plaquet

Gauwdieven snel gevat dankzij slimme camera

Drie Roemeense dieven die in een supermarkt in de Elektriciteitstraat in Mechelen een klant van haar portemonnee hadden beroofd, werden dankzij de ANPR-camera snel ingerekend.

De politie kreeg zaterdag omstreeks 11u een ‘hit’ binnen van het cameranetwerk voor een voertuig dat bekendstond voor gauwdiefstallen. Korte tijd later kon een patrouille het voertuig lokaliseren op de parking van een supermarkt in de Elektriciteitstraat in Mechelen.

De politie hield het voertuig discreet in het oog, want achter het stuur zat een onbekende man te wachten op zijn kompanen. “Toen wat later een koppel het voertuig wilde instappen, werden ze door onze inspecteurs staande gehouden”, zegt hoofdinspecteur Dirk Van de Sande. “Het ging om een 33-jarige vrouw en twee mannen van 27 en 36 jaar van Roemeense nationaliteit, uit het Brusselse. Een van hen was in het bezit van een portemonnee met nog alle bezittingen van een 17-jarig meisje uit Mechelen.”

Toen de agenten in het warenhuis navraag deden, kwam de diefstal snel aan het licht. Het nietsvermoedende slachtoffer stond zelfs nog aan de kassa met haar koopwaar en stelde vast dat haar portemonnee gestolen was. Het meisje kreeg haar gestolen portemonnee terug en de drie werden door de onderzoeksrechter opgesloten in de Mechelse gevangenis. (ldn)MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio