© Politie Mechelen-Willebroek.

Politie klist dieventrio met partij inktpatronen en cash

De politie heeft een Georgisch trio gearresteerd dat op het dievenpad was in Mechelen en omgeving. De drie hadden een aantal gestolen inktpatronen in hun voertuig liggen. Zij zijn aangehouden.

De feiten zelf deden zich afgelopen donderdagavond voor, maar raakten pas dinsdag bekend. Een patrouillewagen van de politie kreeg om 19.15u een voertuig met Franse nummerplaat in het vizier in de Hendrik Consciencestraat in Mechelen. “De auto trok de aandacht van onze collega’s omdat de bestuurder enkele verwarrende verkeersmanoeuvres uitvoerde. Ze reden van de Putsesteenweg tot Mechelen-Noord. Toen het voertuig de autosnelweg E19 opreed, gingen onze manschappen over tot controle”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Het ging om drie mannen van 32, 42 en 44 jaar, allemaal met een Georgische nationaliteit. De drie verbleven illegaal in ons land.

In het voertuig vonden de inspecteurs een aantal inktpatronen ter waarde van 1.678 euro. Die zijn wellicht afkomstig van een diefstal, want de verdachten konden geen aankoopticket voorleggen. In de koffer vond de politie ook een draagtas en een doos die aan de binnenzijde voorzien was van aluminiumfolie, bedoeld om alarmsystemen in winkels te omzeilen. Een van de drie had ook een grote som geld op zak. Na verhoor besliste de onderzoeksrechter om de drie te laten opsluiten in de gevangenis. (ldn)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio