Wie herkent man die inbrak bij zonnecenter in Putte?

Print

De camera’s in het zonnecenter filmden de inbreker tijdens zijn werkzaamheden. Foto: rr

Putte -

De politie heeft een foto verspreid van de man die op 26 oktober inbrak bij zonnecenter Megabruin in de Mechelbaan in Putte. De man ging met een aanzienlijke geldsom en schoonheidsproducten aan de haal en richtte ook grote schade in de zaak.

De dader, die een petje en donkere sweater of jas met kap droeg, parkeerde zijn auto – met buitenlandse nummerplaten – kort voor 1u ’s nachts aan het zonnecenter. Hij brak de voordeur van de zaak om zich toegang te kunnen verschaffen. Eenmaal binnen heeft hij de betaalautomaat, waar de klanten hun kaart kunnen opladen, opengebroken met een slijpschijf en het geld eruit gehaald. Ook het bureel van Megabruin werd doorzocht. Daar vond hij de sleutels van een tweede betaalautomaat, die hij ook plunderde. De inbreker kon op die manier ongeveer 1.800 euro stelen.

Naast het geld nam de man ook tal van schoonheidsproducten mee. Het ging om zonnebankcrèmes, afslankproducten, tot zelfs middelen om je tanden witter te maken. De totale waarde van die producten wordt op bijna 10.000 euro geraamd.

Toen de inbreker in de gaten kreeg dat er camera’s in de zaak hingen, heeft hij die stukgeslagen of afgeplakt. Maar ondertussen was alles wat ervoor gebeurd was, wel opgenomen.

Om zijn sporen uit te wissen, spoot de man nog een brandblusapparaat leeg in het zonnecenter. Daardoor lagen alle cabines onder een laagje poeder en raakten ook zonnebanken beschadigd. Sinds begin deze maand is het zonnecenter opnieuw geopend, maar wel bemand tot 21u.

Wie de man meent te herkennen of over meer informatie beschikt, wordt verzocht om contact op te nemen met politiezone Bodukap: 015/56.51.00 of via recherche.diefstallen@police.belgium.eu

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio