© BART DEWAELE

Mechelen vangt deze winter opnieuw daklozen op

Daklozen blijven niet in de kou staan in Mechelen. Het Sociaal Huis organiseert de nachtopvang deze winter vanaf maandag 2 december in een gebouw op de Battelsesteenweg. Het initiatief loopt tot eind maart volgend jaar.

svh

In de vorige opvang in de Hanswijkstraat is sinds kort een transitiehuis voor gedetineerden gevestigd. Daarom verhuist de winteropvang voor daklozen naar de Battelsesteenweg, vlak bij ROJM. Daar wordt momenteel een gebouw gebruiksklaar en brandveilig gemaakt. Voor de uitbating doet de stad opnieuw een beroep op GS4, een bewakingsbedrijf dat ook voor begeleiding zorgt. Dit jaar zijn er tien plaatsen. Vorig jaar waren het er nog vijftien.

“In Mechelen slaapt deze winter niemand op straat. Wie overdag op ons pad komt, kan ’s avonds al in een van de tien bedden terecht. Het verblijf is gratis en ondertussen zorgen onze maatschappelijk werkers voor begeleiding”, zegt schepen van Welzijn Gabriella De Francesco (Vld-Groen-m+).

38 mensen vonden vorig jaar de weg naar de opvang. Ze kunnen zich er wassen en ze krijgen er iets te eten. De helft van de daklozen verblijft er een dag tot een week, de andere helft langer dan een week. Welzijnsorganisaties zoals De Lage Drempel en De Keeting engageren zich opnieuw om deze mensen te helpen om hun dagen zinvol in te vullen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio