Drugsbende uit Engeland komt rekening vereffenen in Antwerpen, toevallige bezoeker van balkon geduwd

Foto: BELGAIMAGE

Drugsbende uit Engeland komt rekening vereffenen in Antwerpen, toevallige bezoeker van balkon geduwd

Print
Antwerpen / Kiel -

Het openbaar ministerie heeft maandag celstraffen tot vijf jaar gevorderd voor vier mannen die vanuit Engeland naar Antwerpen kwamen om een handlanger die drugs had achtergehouden een lesje te leren. Een toevallige bezoeker werd daarbij van een balkon geduwd en is gehandicapt voor het leven.

Kamel L. (28) had volgens het openbaar ministerie een drugstrafiek tussen Nederland en Engeland opgezet. Op 13 januari 2016 trok hij samen met drie kompanen naar een appartement aan de Berendrechtstraat op het Antwerpse Kiel om een onbetrouwbare handlanger aan te pakken.

Lange tijd in coma

Maar de handlanger was niet aanwezig. Wel zijn broer Sayed S. en een toevallige bezoeker Assadullah K. Zij verklaarden dat de beklaagden hen meteen hadden aangevallen en slagen hadden toegebracht. Assadullah K. werd door Kamel L. over het balkon geduwd. Het slachtoffer smakte twee verdiepingen lager op het voetpad. Hij liep een schedelbreuk en hersenbloedingen op en lag lange tijd in coma. De man is nu gehandicapt voor het leven.

De vier mannen vluchtten weg in een Mercedes met Britse nummerplaten. Op basis van camerabeelden, douanegegevens en getuigenverklaringen konden de beklaagden geïdentificeerd worden. Kamel L., Ali A. en Tyne T. (22) werden in maart 2019 uitgeleverd door Groot-Brittannië. Najeeb N. kon niet worden aangetroffen.

Cannabis kopen

Het openbaar ministerie beschouwt Kamel L. als aanstoker. Het was zijn idee om naar België te komen. Hij ging ook als eerste binnen en deelde de eerste slagen uit. Voor hem eiste het OM vijf jaar cel. Voor de drie anderen werd vier jaar cel.

De beklaagden ontkennen dat ze een strafexpeditie uitvoerden. Ze verklaarden dat ze eerst naar Amsterdam waren gegaan voor een optreden van een rapper. Op de terugweg naar huis stopten ze in Antwerpen om wat cannabis te kopen. Een kennis had hen naar het appartement geleid. Toen ze daar binnengingen, hadden ze de indruk dat de aanwezigen hen wilden beroven. Het was tot een vechtpartij gekomen, waarbij ze zich alleen maar verdedigd hadden. Met de val van het slachtoffer hadden ze niets te maken.

Vonnis op 2 december.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio