© vzw Wintertuin

Subsidie moet oorspronkelijke plantenweelde in Wintertuin herstellen

De Wintertuin in het Ursulineninstituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver en steenbakkerij Lauwers in Boom krijgen een financieel duwtje in de rug. Beide locaties werden verkozen als geschikte locaties om het restbudget van Stichting Monumentenstrijd aan te spenderen. De oplevering is voorzien voor 13 september 2020, tijdens de Open Monumentendag.

bap

Het agentschap Onroerend Erfgoed organiseerde in juni een oproep om het restbudget van Stichting Monumentenstrijd weg te schenken aan interessante vrijwilligersprojecten. De Wintertuin en steenbakkerij Lauwers zijn de gelukkigen.

“Op basis van enkele bewaarde exemplaren zullen we reproducties laten maken van historische sierpotten die in de Wintertuin stonden”, zegt Mario Baeck, secretaris van vzw Wintertuin. “Dankzij oude foto’s weten we welke planten de ruimte vroeger versierden. De vrijwilligers gaan aan de slag om de oorspronkelijke plantenweelde te herstellen.” Daar blijft het niet bij, meldt Kathleen Helsen, covoorzitter van Kempens Landschap. “We gaan ook het binnenklimaat in de Wintertuin verbeteren, op maat van het erfgoed, de planten en de bezoekers.”

In totaal zal het project in de Wintertuin ongeveer 12.000 euro kosten. Stichting Monumentenstrijd voorziet 8.000 euro subsidie.

www.visitwintertuin.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio